DİYARBAKIR / SİLVAN - Silvan Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Silvan Cumhuriyet Anadolu Lisesi

MESCİT MAH. TEKEL CAD. NO 88 SİLVAN / DİYARBAKIR
Vizyon
Eğitim ve öğretimde öncü, akademik, sportif ve sanat alanlarında idealleri gerçekleştiren bir okul olmak.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında, çağın gereklerine uygun bir eğitim ortamında, akademik, sosyal ve sportif yönden başarılı olmayı amaçlayan, milli ve manevi değerlere bağlı, sorunların farkında olan ve çözüm üretebilen, yeniliklere açık, sorumluluk bilinci gelişmiş,ilkeli ve erdemli bireyler yetiştirmektir. Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler mexun etmek amaçlanmaktadır.
Kütüphane Kitap Sayısı :2000
Öğretim Şekli :Tam gün -
Yürüyerek veya dolmuş-servis ile.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz ilçe merkezi, tekel mahallesi, eski YİBO kampüsündedir. İlçemizin il merkezine olan uzaklığı 85 km dir.